karate

Technisch karate: TRAININGSTIJDEN: 

vrijdagavond :        

jeugd karate 8 – 12 jaar: 18:30 – 19:30 uur                                      

vanaf 12 jaar: 19.30 – 20.30 uur

vanaf 16 jaar: 20:30 – 21:30 uur 

Wat leren we? Karate is een van de oudste krijgskunsten waarbij we technieken aanleren zoals: ademhaling, standen, ontwijkingen, afweren, stoten, slagen en trappen om ongewapend te kunnen verdedigen.
Uitgangspunt is niet de overwinning in een gevecht, maar het tot rust brengen van emoties en het verkrijgen van controle over de situatie.
Examens Twee keer per jaar is er de mogelijkheid om examen te doen. Examen doen kan alleen op uitnodiging van de Sensei’s.
Bij de jeugd worden, voordat ze een Kyu-graad kunnen behalen, examens in stappen afgenomen.
Bij volwassenen worden de examens in één keer afgenomen. Tijdens het examen is er een commissie die niet alleen het resultaat beoordeelt van de geleverde prestatie, maar ook van de ontwikkeling in de voorafgaande periode.
Wedstrijd karate Regelmatig wordt er door onze school deelgenomen aan wedstrijden, zowel kata als kumite. Bij voldoende belangstelling kunnen we extra trainingen houden.
Deelname hieraan gebeurt altijd in overleg met de Sensei’s.
Kumite-wedstrijden zijn gevechten in competitieverband waarbij je de strijd om punten aangaat met een tegenstander.
Het behalen van een punt wordt door een scheidsrechter beoordeeld. Er zijn voorwaarden waaraan toegekende punten moeten voldoen.
Kata-wedstrijden worden op eenzelfde manier gehouden, echter met dit verschil dat je geen contact maakt met een tegenstander.
Je voert een serie van technieken uit in een vast patroon op een voor jou zo goed mogelijke manier. De uitvoering hiervan wordt beoordeeld door scheidsrechters.